Objektif Çocuk Testleri Uygulayıcı Eğitimi
Tarih: 7.6.2018

Eğitim İçeriği: Eğitimin temel amacı katılımcılara aşağıdaki testlerin uygulanması ile ilgili temel yeterliliklerin kazandırılmasıdır. Eğitimde ayrıca testlerle ilgili sınırlılıklar ve psikolojide ölçme değerlendirme konusu anlatılacaktır.

Test İsmi
Özellikleri

1-Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi
5 yaş 6 ay ile 10 yaş 11 ay arasındaki çocukların görsel motor performansını ölçmek amacıyla Bender tarafından geliştirilen bu test 9 karttan oluşmaktadır.

2-Porteus Labirenti Zekâ Testi
S.Porteus tarafından geliştirilen ve Türkçeye uyarlaması Bağlan Toğrol tarafından yapılan test 12 labirentten oluşmaktadır. Testin uygulanması 15-30 dakika arasında sürmekte ve bireysel zekâ testi olarak kullanılmaktadır.

3-Goodenough Zekâ Testi
4-14 yaş arası çocuklarda zekâyı ölçmek amacıyla geliştirilmiştir

4-D2 Dikkat Testi
9-60 yaş arası uygulanabilen bu test seçici dikkat (selective attention) ve fokuslanma becerilerini ölçmektedir. Testin uygulama süresi 8 dakikadır.

5-Gessel Gelişim Figürleri Testi
36-72 ay arası uygulanabilen bir performans testidir. Motor beceri, görsel algı, görsel hafıza, el-göz koordinasyonu, küçük kas becerilerinin gelişimini ölçmeyi hedefleyen test kolaydan zora doğru sıralanmış şekillerden oluşmaktadır.

6-Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
5 yaş 6 ay ile 6 yaş arasındaki çocukların ilkokula hazır oluş düzeyini ölçen test toplam yüz madde ve 6 alt alandan oluşmaktadır.

7-Peabody Resim Kelime Eşleştirme Testi
2 yaş 4 ay ile 11 yaş 11 ay arası çocukların alıcı dil becerilerini ölçmek amacıyla geliştirilmiştir.
8-Frostig Görsel Algı Testi:
Dr. M. Frostig tarafından 4-14 yaş arası çocukların el göz koordinasyonları, şekil zemin ayrımı becerileri, şekil sabitliği, mekan-konum algısı ve mekan ilişkilerinin ölçülmesi amacıyla geliştirilmiştir.

9-Benton Görsel Bellek Testi
Benton tarafından 8 yaş ve üzeri bireylerin görsel-mekan organizasyon becerilerinin ölçülmesi amacıyla geliştirilmiştir.
10-Catell 2a Zeka Testi: (Catell Culture Free Intellegence Test)
R.B. Cattel tarafından geliştirilen bu test zekanın soyut işlevini ölçmektedir. Testin uygulama süresi 25 dakikadır.
11-Catell 3a Zeka Testi:(Catell Culture Free Intellegence Test)
R.B. Cattel tarafından geliştirilen ve dört alt bölümden oluşan bu test eğitimli yetişkinlere uygulanmaktadır. Testin uygulama süresi 15-20 dakikadır.

12- Frankfurter Dikkat Testi
60-72 ay arasındaki çocukların dikkat becerilerini ölçebilmek amacıyla geliştirilmiştir. Dikkatin ölçümü için tek başına yeterli olmayan bu testin diğer dikkat testleriyle birlikte uygulanmasında fayda vardır.

EĞİTİMİN GÜN VE SÜRESİ:

25 Haziran 2018-(09:30-17:00)
26 Haziran 2018-(09:30-17:00)

EĞİTMEN:

Dr. Atanur AKAR
Gelişim Psikoloğu

YER:

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ-SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ

KİMLER KATILABİLİR:

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ MEZUNLARI

SERTİFİKA: Eğitim sonunda Nuh Naci Yazgan Üniversitesi onaylı katılım sertifikası verilecektir.

EĞİTİMİN ÜCRETİ: Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mezunlarına 675 lira, diğer katılımcılara 850 liradır.

* Uygulama sonunda test materyalleri katılımcılara ücretsiz verilecektir.
* Ayrıca testlerin uygulanması ile ilgili 6 ay süresince ücretsiz süpervizyon verilecektir.

KAYIT

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ-SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (İİBF 3. Kat)

Telefon: (0352) 324 00 00-6001

Haber Arsiv